Kamis przyprawa do piernika
Zainteresował Cię produkt Mieszanka przyprawowa marki Kamis?
Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Mieszanka przyprawowa marki Kamis:
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1217/292 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 4,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
Węglowodany | 37 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 6,0 g |
Sól | 0,22 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Producent marki Kamis opisuje Mieszanka przyprawowa tak:
Składniki na 1 blachę ciasta: 1/2 szklanki mleka, 250 g cukru, 250 g miodu, 25 g masła, 2 jajka, 400 g mąki, 1/2 łyżeczki sody, 50 g posiekanych bakalii, 2 łyżki powideł śliwkowych, 1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis, sól.
Przygotowanie:
1. Mleko podgrzej w garnku z cukrem i miodem. Gdy cukier się rozpuści dodaj masło, przyprawę i szczyptę soli.
2. Do wystudzonej masy dodaj ubite jajka, mąkę z sodą, bakalie i powidła. Delikatnie wszystko wymieszaj, a następnie przykryj ściereczką i pozostaw w temperaturze pokojowej na minimum 2 dni.
3. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i piecz ok. 70 min. w piekarniku rozgrzanym do 175°C. Po ostudzeniu ciasta zawiń je w folię i odstaw na 2-4 dni.
4. Piekarnik udekoruj polewą czekoladową. (Do rondelka wlej 7 łyżek mleka, zagrzej, a następnie dodaj połamaną w kostkę tabliczkę gorzkiej czekolady. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji i polej wystudzony piernik.)
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
inne produkty w kategorii przyprawy sypkie mieszanki