Kamis Przyprawa do gęsi
Zainteresował Cię produkt Mieszanka przyprawowa marki Kamis?
Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Mieszanka przyprawowa marki Kamis:
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 888/213 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 17 g |
Białko | 10 g |
Sól | 36,9 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Producent marki Kamis opisuje Mieszanka przyprawowa tak:
Składniki (dla 4 osób): pierś z gęsi (ok. 1 kg), 300 g białych winogron bez pestek, 1 łyżeczka miodu, 100 ml białego wytrawnego wina, 1 opakowanie Przyprawy do gęsi Kamis.
Przygotowanie:
1. Usuń kość, podziel pierś na dwie części, a skórę natnij ostrym nożem. Piersi natrzyj przyprawą i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na noc).
2. Piersi ułóż na zimnej, suchej patelni skórą do dołu i podsmaż do zrumienienia. Następnie odwróć na drugą stronę i smaż ok. 1 minutę.
3. Włóż piersi do naczynia żaroodpornego, obłóż winogronami, wlej 1-2 łyżki wytopionego tłuszczu i piecz ok. 1 godzinę w temperaturze 160°C, polewając sosem z pieczenia. Po upieczeniu pozostaw mięso na kilka minut, by odpoczęło.
4. Z pieczonych winogron przygotuj sos: winogrona przełóż do rondelka, zalej winem, dodaj miód i zmiksuj blenderem na gładką masę. Sos gotuj ok. 5 minut, często mieszając, aż zgęstnieje.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
inne produkty w kategorii przyprawy sypkie mieszanki