Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Dr. Oetker Słodka Manufaktura Sposób na Sernik na zimno? Sprawdź listę składników:
cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana, aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt wanilii
Producent marki Dr. Oetker opisuje Sposób na sernik na zimno - dodatek do przyrządzania sernika na zimno tak:
odkryj sekret cukiernika, dodaj do masy zamiast żelatyny lub galaretki, zapewnia idealną konsystencję, czas chłodzenia 2 godz., na ok. 1 kg twarogu, gładka masa, z waniliową nutą
Dr. Oetker
Sposób na sernik na zimno - dodatek do przyrządzania sernika na zimno.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis na sernik na zimno
Dodaj:
- 1 kg twarogu mielonego (z wiaderka lub 3-krotnie zmielonego)
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł.
- 125 g cukru pudru
- 150 ml wody (50 ml zimnej, 100 ml wrzątku).
Sposób przygotowania:
1. Twaróg umieść w misce i miksuj na niskich obrotach przez ok. 30 sekund do uzyskania gładkiej masy.
2. Do oddzielnego naczynia przelej schłodzoną śmietankę, zacznij ubijać na sztywno i pod koniec dodaj cukier puder.
3. Ubitą śmietankę dodaj do twarogu i miksuj na najniższych obrotach do połączenia składników.
4. Do wąskiego, wysokiego naczynia wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsyp 1 op. Sposobu na sernik na zimno i miksuj do całkowitego rozpuszczenia (ok. 2 min). Uzyskaną mieszankę przelej do masy sernikowej i zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy.
5. Całość przelej do tortownicy (Ø 24 cm) i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia. Udekoruj tak jak lubisz, np. owocami i galaretką.
Dodaj to co lubisz
Zamiast twarogu i śmietanki możesz połączyć składniki w innych kombinacjach, dosłodzić do smaku i dalej postępować jak w pkt 4 i 5.
- 1 kg twarogu + 250 g mascarpone
- 600 g twarogu +250 g mascarpone + 250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- 600 g twarogu + 400 g jogurtu nat. + 250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- ok. 1 kg serków homogenizowanych
- ok. 0,9-1 kg serków homogenizowanych +250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- 400 g jogurtu nat. + 250 g mascarpone +250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- 800 g jogurtu greckiego + 250 g ubitej śmietanki 30 % tł.
Saszetka
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk