Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Dr.Oetker sernik na zimno w proszku? Sprawdź listę składników:
cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, olej palmowy, SERWATKA w proszku (z MLEKA), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ), aromaty
Producent marki Dr. Oetker opisuje Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej tak:
bez tłuszczów utwardzonych
Dr. Oetker
Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód torebki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sernik na zimno
Dodaj:
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Do dekoracji:
70 g biszkoptów, owoce, galaretkę
Przygotowanie
Na mleku i serkach
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Przygotowanie
Na samym mleku
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Smacznego :)
Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamieniać dodatki na:
- 500 ml mleka + 150 g jogurtu (np. greckiego)
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30 % tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach.
Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką
Dodaj:
- 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera
- 800 ml wrzącej wody
- 600 ml schłodzonego mleka
- 125 g serka mascarpone
- 70 g biszkoptów
- 300 g świeżych truskawek
- Masło do wysmarowania formy
1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia.
2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki.
3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz.
Smacznego :)
Torba
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Poznaj prawdziwe opinie na temat towaru Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej firmy Dr. Oetker. Poniższe oceny są subiektywne, ale zostały wystawione przez konsumentów, którzy zamówili ten produkt.
Jak dodać opinię ?
Jak dodać opinię?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
- Marek , 2024-10-10 14:27:30Ok