Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Mieszanka przyprawowa marki Kamis:
przyprawy (czosnek (25,5 %), GORCZYCA biała, kolendra, owoc jałowca, cebula, papryka słodka, pieprz czarny (3,5 %), chili, liście laurowe, ziele angielskie), sól, zioła (majeranek (3,5 %), bazylia (2,3 %), oregano), kwas: kwas cytrynowy, cukier
Producent marki Kamis opisuje Mieszanka przyprawowa tak:
z naturalnymi składnikami, bez dodatku glutaminianu monosodowego, bez dodatku konserwantów
Kamis
Mieszanka przyprawowa.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 60 min
Porcje 4
Składniki:
1 kg filetów z kaczki
4 łyżeczki Marynaty staropolskiej do miesi drobiu Kamis
500 ml soku z pomarańczy
½ łyżeczki pieprzu młotkowanego Kamis
250 ml śmietany 36 %
1 pomarańcza
1. Piersi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, ponacinaj delikatnie skórę, następnie oprósz przyprawą od strony mięsa, odstaw na 2 godz.
2. Na suchej zimnej patelni ułóż piersi skórą do dołu, podgrzewaj powoli, aby tłuszcz się wytapiał, smaż na średnim ogniu ok. 5 min aż uzyskają złoty kolor, przewróć i smaż jeszcze 2 min.
3. Piecz 1 godz. w temperaturze 90 °C.
4. Sok gotuj razem z pieprzem w rondelku aż czterokrotnie zmniejszy objętość, dodaj śmietanę, gotuj do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodaj filety z pomarańczy.
5. Kaczkę pokrój w plastry, podawaj z sosem.
Saszetka
Polska
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska