Kamis pieprz biały mielony
Czy warto kupić produkt Pieprz biały mielony marki Kamis?
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Producent marki Kamis opisuje Pieprz biały mielony tak:
Czy wiesz, że...
pieprz to około 700 rozmaitych gatunków roślin? Charakterystyczny ostry smak mają nie tylko ich owoce i nasiona, ale tez liście, tak jak w przypadku Hoja Santa, czyli świętego pieprzu.
Przyprawy Kamis są tak wyjątkowe, bo każdy liść, każde ziarenko zbieramy ze szczególną troską, w zgodzie z rytmem natury. Dbamy o ich najwyższą jakość na każdym etapie zbioru, zachowując naturalny smak i aromat. Tylko naturalne zioła i przyprawy Kamis sprawią, że każda Twoja potrawa będzie wyjątkowa.
Na okrągłą formę o średnicy około 30 cm.
Składniki dla 4 osób:
2 szklanki mąki pszennej, 200 g masła, 2 jajka, 1 słoik białych szparagów marynowanych (350 g), 4 łodygi selera naciowego, 2 pomidory, 3 pieczarki, 150 g startego żółtego sera (np. parmezanu), 1/2 szklanki mleka, 1 łyżka oliwy z oliwek.
Produkty Kamis:
1/2 łyżeczki pieprzu białego mielonego, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, sól morska w młynku.
Przygotowanie:
- Mąkę i masło posiekać nożem, dodać żółtka, sól, ok. 1/3 szklanki wody. Zagnieść ciasto, owinąć w folię i odłożyć na godzinę do lodówki, następnie rozwałkować i przełożyć do formy. Piec w piekarniku w 200°C, aż będzie rumiane.
- Seler obrać, pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i pieczarki. Gotować na wolnym ogniu 7 minut, następnie wymieszać z mlekiem, białkami i łyżką startego sera. Dodać pieprz biały i gałkę muszkatołową, sól, pieprz.
- Wyłożyć na podpieczone ciasto. Na wierzchu ułożyć szparagi i posypać resztą sera. Zapiekać w 190°C przez 15 minut. Podawać po wystudzeniu.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
inne produkty w kategorii przyprawy jednorodne