Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Żelatyna wieprzowa z przyprawami do mięs i ryb marki Cykoria:
żelatyna spożywcza wieprzowa 51,6 %, sól, maltodekstryna, cukier, warzywa suszone 3,4 % (marchew, cebula, pietruszka liść), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ekstrakt drożdżowy, aromaty (zawierają soję i seler), przyprawy (ziele angielskie, gałka muszkatołowa), barwnik: kurkumina
Producent marki Cykoria opisuje Żelatyna wieprzowa z przyprawami do mięs i ryb tak:
na 1 litr wody lub wywaru
Cykoria
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Żelatyna wieprzowa z przyprawami do mięs i ryb.
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na opakowaniu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przyrządzania:
1. Zawartość torebki rozpuścić w 1 litrze przegotowanej, gorącej wody, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i ewentualnie przecedzić.
2. Po przestudzeniu zalać przygotowane wcześniej i ułożone na półmisku produkty.
3. Przygotowaną potrawę przechowywać w temp. około 5 °C.
W czasie upału należy wziąć nieco mniej wody i ewentualnie przygotować na dzień przed spożyciem.
Saszetka
CYKORIA S.A.,
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo