Jak powstał produkt Bulion warzywny firmy Winiary - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
sól, olej palmowy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), suszone warzywa 7,7% (marchew 3,4%, cebula 2,3%, por, korzeń pietruszki, korzeń selera), ekstrakt drożdży, aromaty (z pszenicą, selerem), przyprawy, liść pietruszki, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), fermentowane białko pszenne, przeciwutleniacz (wyciągi z rozmarynu)
Producent marki Winiary opisuje Bulion warzywny tak:
Bulion Warzywny Winiary to idealny sposób na podkreślenie smaku i aromatu domowych zup oraz ulubionych potraw. Dzięki niemu masz pewność, ze danie będzie smakowało Tobie i Twojej rodzinie. Możesz wykorzystać go zarówno do podkreślenia smaku zup, jak również do doprawienia innych potraw. Produkt jest odpowiedni dla wegetarian.
Aby uzyskać esencjonalny bulion warzywny rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody, a do podkreślenia smaku użyj jedynie 1 kostkę na 1 litr płynu. Przy użyciu kostki bulionowej większość dań nie wymaga dosalania, dzięki czemu masz pewność, że danie będzie udane i smaczne.
Bulion Warzywny Winiary to:
- gwarancja, że danie zawsze się uda
- idealnie przyprawione danie
- znany i lubiany smak
- prosty i szybki sposób na podkreślenie smaku i aromatu przygotowywanej potrawy
- produkt odpowiedni dla wegetarian
- dostępny jest w różnych wielkościach opakowań: 6 i 12 kostek
odpowiedni dla wegetarian, łatwe otwieranie
Winiary
Bulion warzywny.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny bulion, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami - 4 porcje
1,5 kostki Bulionu warzywnego Winiary
3 średnie cukinie
250 g kurek
gałązka estragonu
2 łyżki oleju
imbir (do smaku)
Kostki rozpuść w 0,75 litra wrzącej wody. Cukinie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki o grubości 0,5 cm. W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie. Wlej bulion, przykryj i duś 10 minut. Kurki oczyść, opłucz i osusz. Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut. Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Wymieszaj ze śmietaną, przypraw imbirem. Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, na jej wierzchu połóż kurki i całość posyp estragonem.
Pudełko