Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Pierniki w czekoladzie z nadzieniem o smaku morelowym marki Kopernik:
czekolada 23 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny (z soi)), aromat], mąka pszenna, nadzienie 21 % [przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony przecier morelowy 0,2 %, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat, barwnik (kurkumina)], cukier, mąka żytnia, skrobia ziemniaczana, barwnik (karmel), substancja spulchniająca (węglany amonu), przyprawy, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Producent marki Kopernik opisuje Pierniki w czekoladzie z nadzieniem o smaku morelowym tak:
Długodojrzewające ciasto
Nadzienie o smaku morelowym otoczyliśmy długodojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
Kopernik
Pierniki w czekoladzie z nadzieniem o smaku morelowym.
Najlepiej spożyć przed końcem - data na spodzie kartonika
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pudełko
Polska