Jak powstał produkt Cztery wafelki przekładane kremem (18,5 %) o smaku kwiatu wiśni w mlecznej czekoladzie firmy Wedel - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
czekolada mleczna 73 % (cukier, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, aromat), cukier, mąka pszenna, tłuszcz roślinny (palmowy), mleko pełne w proszku, serwatka w proszku (z mleka), mąka żytnia, zawiera olej słonecznikowy i/lub olej rzepakowy, proszek wiśniowy (0,1 %) (maltodekstryna, zagęszczony sok wiśniowy 45 %), jaja w proszku, emulgator (lecytyny sojowe), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), maltodekstryna, aromat, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, pirosiarczyn sodu), sól, miazga z orzeszków arachidowych, Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29 %, masa mleczna minimum 17 %
Producent marki Wedel opisuje Cztery wafelki przekładane kremem (18,5 %) o smaku kwiatu wiśni w mlecznej czekoladzie tak:
Sakura to symbol japońskiej kultury, oznaczający drzewa wiśni. Japonia, zwana Krajem Kwitnącej Wiśni, słynie z obfitości tych drzew, które symbolizują ulotność piękna i radość z chwili. Dlatego nowy smak WW nie tylko smakuje jak kwiat wiśni, ale także przypomina o wartości każdej chwili, którą warto donecenić i celebrować!
edycja limitowana
E. Wedel
Cztery wafelki przekładane kremem (18,5 %) o smaku kwiatu wiśni w mlecznej czekoladzie.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Folia kurczliwa