Jak powstał produkt Baton orzechowy arachidowy w mlecznej czekoladzie firmy Wedel - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
orzeszki arachidowe (25 %) (miazga i kawałki), cukier, czekolada mleczna 21 % (cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, aromat), tłuszcz roślinny (palmowy), serwatka w proszku (z mleka), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mleko pełne w proszku, listki waflowe (mąka pszenna, mąka żytnia, zawiera olej słonecznikowy i/lub olej rzepakowy, jaja w proszku, maltodekstryna, emulgator: lecytyny sojowe, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, pirosiarczyn sodu, sól), Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 32 %, masa mleczna minimum 14 %
Producent marki Wedel opisuje Baton orzechowy arachidowy w mlecznej czekoladzie tak:
E. Wedel
Baton orzechowy arachidowy w mlecznej czekoladzie.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Folia kurczliwa