Dr.Oetker Babka czekoladowa bezglutenowa


Zainteresował Cię produkt Ciasto czekoladowe bezglutenowe w proszku marki Dr. Oetker?
Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Dr.Oetker Babka czekoladowa bezglutenowa? Sprawdź listę składników:
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g |
---|---|
Energia | 1509 kJ |
Energia | 361 kcal |
Tłuszcz | 19 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 11 g |
Węglowodany | 43 g |
w tym Cukry | 24 g |
Błonnik | 2,1 g |
Białko | 4,1 g |
Sól | 0,77 g |
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 46 g | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Mleko : | Zawiera |
Producent marki Dr. Oetker opisuje Ciasto czekoladowe bezglutenowe w proszku tak:
Babka cytrynowa
Sernik na zimno
Energia w 100 g 1509 kJ / 361 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
- 3 jajka
- 125 g masła
- 50 ml (5 łyżek) wody
Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj czekoladki i wymieszaj. Następnie dodaj: 3 jajka, 125 g miękkiego masła oraz 50 ml (5 łyżek) wody. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
2. Mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 1 minutę.
3. Piecz w foremce 25 x 10 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Temp. 175°C
Czas pieczenia: 60-70 minut (do suchego patyczka).
Uwaga: po 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.
Upiecz w dowolnej formie:
Zamiast foremki podłużnej (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek lub tradycyjnej formy z kominem.
- 3 jajka
- 125 g masła
- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nagrzej do temperatury 175°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękkie masło oraz wodę. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Nakładanie do formy
Foremkę o wymiarach 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do foremki dokładnie wygarniając wszystko z miski.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura pieczenia: 175°C
Czas pieczenia: ok. 60-70 minut (do suchego patyczka)
Uwaga: Po ok. 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.
Upiecz w dowolnej formie:
Zamiast foremki podłużnej (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek lub tradycyjnej formy z kominem.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
inne produkty w kategorii ciasta w proszku
Produkt Ciasto czekoladowe bezglutenowe w proszku firmy Dr. Oetker znajduje się w kategorii ciasta w proszku, poniżej możesz zobaczyć inne produkty przypisane do działu ciasta w proszku:
cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, olej palmowy, SERWATKA w proszku (z MLEKA), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem oc(...)


Cena: 6,88 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr.Oetker_sernik_na_zimno_w_proszku/19066.htmlcukier, skrobia pszenna, mąka pszenna, mąka pszenna tortowa, kakao w proszku o obniżonej zawartość tłuszczu 5 %, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, proszek do (...)


Cena: 10,49 zł
PLN https://dodomku.pl/Delecta_Duza_Blacha_ciasto_o_smaku_czekoladowym/29290.htmlcukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna tortowa, proszek jogurtowy 5,5 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowyc(...)


Cena: 10,48 zł
PLN https://dodomku.pl/Delecta_Duza_Blacha_ciasto_jogurtowe/29291.htmlmąką pszenna, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia, cykoria prażona, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany), przyprawy 1,3 % ((...)


Cena: 10,23 zł
PLN https://dodomku.pl/Delecta_Duza_Blacha_piernik/33599.htmlCena: 2,54 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr._Oetker_Sernix_Dodatek_ulepszajacy_do_sernika/41224.htmlsyrop glukozowy, cukier, koncentraty kartamusa i cytryny, woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), substancja kons(...)


Cena: 5,67 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr.Oetker_Barwniki_spozywczy_zielony/44561.htmlsyrop glukozowy, cukier, woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), barwnik (błękit brylantowy FCF), substancja kons(...)


Cena: 5,67 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr.Oetker_Barwniki_spozywczy_niebieski/44563.htmlcukier, preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone w zmiennych proporcjach: palmowy, kokosowy; syrop glukozowy, emulgator: E472a, mleko w proszku od(...)


Cena: 6,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Cykoria_Sernik_blyskawiczny/48018.htmlinne produkty marki Dr. Oetker
Czy znasz już markę Dr. Oetker? W sklepie internetowym dodomku.pl sprzedajemy produkty marki Dr. Oetker od 19 kwietnia 2008.
Cena: 2,22 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr.Oetker_aromat_do_ciast_migdalowy/19036.htmlCena: 2,34 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr.Oetker_aromat_do_ciast_cytrynowy/19037.htmlCena: 2,10 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr.Oetker_aromat_do_ciast_rumowy/19038.htmlCena: 0,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr.Oetker_proszek_do_pieczenia/19040.htmlCena: 1,82 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr.Oetker_soda_oczyszczona/19042.htmlKwas cytrynowy Dr. Oetkera posiada w kuchni każda prawdziwa pani domu. Można go używać przy robieniu przetworów lub gdy masz problemy z żelowaniem. Jest idealny do usuwania za(...)


Cena: 1,82 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr.Oetker_kwas_cytrynowy/19043.htmlŻelatyna spożywcza zwykła pochodzenia wieprzowego.\n\nW każdym domu choć raz w roku używa się żelatyny - na przykład tradycją wigilijną w Polsce jest karp w galarecie. Poprzez(...)


Cena: 2,55 zł
PLN https://dodomku.pl/Dr.Oetker_zelatyna_spozywcza/19044.html