Dr.Oetker Piernik XXL ciasto w proszku 650g

Dr. Oetker Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Dr.Oetker Piernik XXL ciasto w proszku 650gDr.Oetker Piernik XXL ciasto w proszku 650g
masa netto

masa netto

650 g

pojemność

cena za kilogram

15,09 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5900437080307

5900437080307

Cena: 9,81

Produkt chwilowo niedostępny
9.81 PLN NewCondition

Na tej stronie znajdziesz przydatne informacje na temat produktu Mieszanka ciasta w proszku Piernik XXL firmy Dr. Oetker.

Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Mieszanka ciasta w proszku Piernik XXL marki Dr. Oetker:

mąka PSZENNA, cukier, MLEKO odtłuszczone w proszku, 1,8% mieszanka przypraw, substancje spulchniające: (węglany sodu, difosforany), tłuszcz roślinny palmowy w proszku (zawiera białka MLEKA), 0,9% cykoria, ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria), 0,4% cynamon mielony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 0,1% miód w proszku, aromaty
Wartości odżywcze (%)Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna) 100 g
Energia1573 kJ
Energia376 kcal
Tłuszcz 20 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone5,3 g
Węglowodany 44 g
w tym Cukry25 g
Białko 5,5 g
Sól0,76 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = około 33 g

Jęczmień : Zawiera
Mleko : Zawiera
Żyto : Zawiera
Pszenica : Zawiera

Producent marki Dr. Oetker opisuje Mieszanka ciasta w proszku Piernik XXL tak:

Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Cechy:z korzennymi przyprawami i miodem
Marka:Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Mieszanka ciasta w proszku Piernik XXL.
Pozostałe informacje:1 porcja (33 g) zawiera: Energia 519 kJ 124 kcal 6%* Energia w 100 g 1573 kJ / 376 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy:Dodaj: - 250 g masła lub margaryny - 3 jaja - 100 ml wody (ok. 10 łyżek) - polewę lub cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuścić i ostudzić masło lub margarynę. Piekarnik nastaw na temp. ok. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę posmaruj tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałożyć do formy. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 45-50 min 4. Dekorowanie Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Smacznego! Piernik przekładany Ciasto Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty. Masa budyniowa Z 375 ml mleka odlej ½ szklanki, wsyp Budyń waniliowy Dr. Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą tak, aby stykała się ona z budyniem. Odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła utrzyj na puch, dodawaj po łyżce budyniu i ucieraj na gładką masę. Masę rozsmaruj na dolnej warstwie piernika. Wierzch piernika polej gotową polewą Dr. Oetkera i natychmiast posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta w p. 1 przygotowania o 50 ml, zmiksuj składniki, obtocz w 1 łyżce mąki 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Masę nałóż do formy i upiecz. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 50 min
Rodzaj opakowania:Zgrzewane
Adres producenta:Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:

inne produkty marki Dr. Oetker

Może zainteresują Cię również inne towary firmy Dr. Oetker? Aktualna oferta przedstawiona jest poniżej.

Dr.Oetker soda oczyszczona Dr.Oetker soda oczyszczona
70 g
18,43zł/kg

Cena: 1,29

PLN
1
66
Dr.Oetker kwas cytrynowy Dr.Oetker kwas cytrynowy
Dr Oetker cukier wanilinowy Dr Oetker cukier wanilinowy
16 g

Cena: 0,79

PLN
1
32
Data przyd. 2021-02-28
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Wysyłka: 2020-04-09
Dostawa: 2020-04-10
Informacje o darmowej dostawie Sposoby dostawy Metody płatności
Dowiedz się więcej
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Jana z Kolna 36 Gdynia 81-351 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5