Delecta Krem do ciast o smaku ajerkoniakowym
Czy warto kupić produkt Krem tortowy smak ajerkoniakowy w proszku marki Delecta?
Jak powstał produkt Krem tortowy smak ajerkoniakowy w proszku firmy Delecta - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) z mlekiem 2% tł. Na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 674 kJ |
160 kcal | |
Tłuszcz | 5,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g |
Węglowodany | 23,1 g |
w tym cukry | 18 g |
Białko | 4,4 g |
Sól | 0,2 g |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Producent marki Delecta opisuje Krem tortowy smak ajerkoniakowy w proszku tak:
Przygotuj: 300 ml mleka
1. Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
3. Gotowy krem użyj do przełożenia i dekoracji ciasta lub tortu bezpośrednio po przygotowaniu. Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia (uzyskasz wtedy właściwą gęstość i konsystencję kremu).
Dobre rady
- Idealne dekoracje na cieście lub torcie uzyskasz, jeżeli użyjesz kremu bezpośrednio po jego przygotowaniu
- Wzbogaconą wersję uzyskasz, jeżeli zmiksujesz 50 g miękkiego masła z przygotowanym kremem (miksuj ok. 1 minuty)
ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 14
87-800 Włocławek
ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 14
87-800 Włocławek
inne produkty w kategorii kremy do ciast