Czekoladę wytwarza się z miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowej i substancji słodzących. Musi zawierać nie mniej niż 35% suchej masy kakaowej. Nasiona kakaowca były używane już przez Majów - do produkcji napoju, na który mogli pozwolić sobie tylko najbogatsi.
Cena: 20,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Belvas_Belgijskie_czekoladki_z_nadzieniem_kokosowym._fair_trade_bezglutenowe_BIO/53367.htmlCena: 5,28 zł
PLN https://dodomku.pl/Milka_for_you_Oreo_czekolada_mleczna_z_kremem_waniliowym_i_pokruszonymi_kawalkami_ciasteczek_Oreo/37948.htmlCena: 8,42 zł
PLN https://dodomku.pl/Ritter_Sport_Czekolada_mleczna_z_prazonymi._solonymi_migdalami_w_polewie_o_smaku_miodowym/90803.html