Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Galaretka o smaku jagodowym marki Winiary:
cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty, koncentrat roślinny (marchwi i hibiskusa), maltodekstryna
Producent marki Winiary opisuje Galaretka o smaku jagodowym tak:
Królowa deserów z lodówki! To Galaretka o smaku jagodowym Winiary. Znakomicie smakuje i pachnie. Jest idealnym wyborem na deser, a dzięki temu, że wspaniale się prezentuje można nią finezyjnie dekorować ciasta oraz owocowe desery. Jeśli do galaretki dodasz ulubione owoce czy bitą śmietanę, uzyskasz niezwykle pyszne połączenie.
Galaretka Winiary - słodka inspiracja
Winiary
Galaretka o smaku jagodowym.
1 porcja = energia 253 kJ 60 kcal 3%*
W 100 g: 179 kJ/42 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania
na 375 ml
3 porcje
Zagotuj 375 ml wody. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę możesz udekorować świeżymi owocami.
Warto wiedzieć
Podczas upałów oraz aby otrzymać galaretkę w kostkach, należy do przygotowania użyć mniej wody (ok. 300 ml). Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje.
Torebka
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa