Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Budyń o smaku śmietankowym, produkt bezglutenowy, ekologiczny, w proszku marki Amylon:
bio skrobia kukurydziana, naturalny aromat śmietankowy, bio kurkuma mielona
Producent marki Amylon opisuje Budyń o smaku śmietankowym, produkt bezglutenowy, ekologiczny, w proszku tak:
bezglutenowy, ekologiczny
Amylon
Budyń o smaku śmietankowym, produkt bezglutenowy, ekologiczny, w proszku.
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - CZ-BIO-001, Rolnictwo UE/spoza UE
Znak przekreślonego kłosa - CZ-101-027
Przechowywać w suchym miejscu.
Chronić przed światłem
Sposób przygotowania:
1. Z ½ litra zimnego mleka odlać 350 ml.
2. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do 150 ml mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Polecamy:
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Torebka