Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Przyprawa warzywna do potraw marki Vegeta:
sól jodowana (sól, jodan potasu), suszone warzywa 15,5 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, SELER, natka pietruszki), wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy), cukier, przyprawy, skrobia kukurydziana, barwnik (ryboflawina)
Producent marki Vegeta opisuje Przyprawa warzywna do potraw tak:
Vegeta
Przyprawa warzywna do potraw.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Najlepiej spożyć przed: data z tyłu opakowania.
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Saszetka