Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Bulion warzywny w kostkach marki Kucharek:
sól, tłuszcz palmowy, skrobia, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, warzywa suszone (5 %): marchew, cebula, natka pietruszki, korzeń selera, liść selera, korzeń lubczyku, cukier, aromaty (zawierają seler), kurkuma, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Producent marki Kucharek opisuje Bulion warzywny w kostkach tak:
bez dodatku: tłuszczów utwardzonych, barwników, produkt bezglutenowy
Kucharek
Bulion warzywny w kostkach.
Masa netto: (6 x 10 g) 60 g
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Sposób przygotowania: 1 kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody.
Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Pudełko