Knorr rosół wołowy w kostkach 12x10 g
Oglądasz produkt o nazwie Rosół wołowy firmy Knorr.
Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Knorr rosół wołowy w kostkach 12x10 g? Sprawdź listę składników:
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza przygotowanego podstawowego rosołu 100 ml |
---|---|
Energia | 30 kJ/5 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 0,3 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0,83 g |
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | |
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 24 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje) |
Seler : | Zawiera |
Mleko : | Zawiera |
Producent marki Knorr opisuje Rosół wołowy tak:
w 100 ml: 30 kJ/5 kcal
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
** Opakowanie pozwala na przygotowanie 24 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje)
1 kostkę rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody.
Przygotuj:
- 500 g schabu wieprzowego
- 2 kostki Rosołu wołowego Knorr
- 2 cebule
- 1 ogórek kiszony
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżkę przecieru pomidorowego
- 6 łyżek oleju
Sposób przygotowania:
Schab pokrój w plastry 1 cm i rozbij tłuczkiem. Aby mięso było soczyste i aromatyczne natrzyj je marynatą z 1 kostki rosołowej Knorr wymieszanej w 3 łyżkach oleju. Ogórka i cebulę pokrój w plastry. Cebulę obsmaż na patelni na pozostałym oleju. Na każdy płat mięsa nałóż plaster ogórka i łyżkę cebuli, zawiń brzegi, a następnie zroluj. Zabezpiecz wykałaczką przed rozwinięciem. Zrazy oprósz w mące, obsmaż na patelni z obu stron i zalej 500 ml wody. Dodaj łyżkę przecieru pomidorowego oraz drugą kostkę rosołową Knorr, aby nadać potrawie doskonały smak. Całość duś przez 15 minut. Rada szefa kuchni: Aby zrazy się nie rozwijały i były jeszcze smaczniejsze, możesz zawinąć je w plastry boczku.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
inne produkty w kategorii buliony, kostki rosołowe