Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Knorr Sos w proszku grzybowy? Sprawdź listę składników:
skrobia modyfikowana, maltodekstryna, sól jodowana, tłuszcz palmowy, hydrolizowane białko roślinne, aromaty (w tym PSZENICA, JĘCZMIEŃ), prażona cebula* (3,3 %), maślaki (2,9 %), borowiki (2,5 %), koncentrat soku z pieczarek (2,5 %), cukier, syrop glukozowy, syrop karmelowy, białka MLEKA, czosnek*, pieprz, korzeń pietruszki*, sól, ekstrakt drożdżowy, *Uprawiane w sposób zrównoważony
Producent marki Knorr opisuje Sos grzybowy tak:
Sos grzybowy Knorr Ulubione Smaki ma wyjątkowy smak, który dodaje wyrazistości i aromatu każdej potrawie. Przygotowywany jest z wysokiej jakości suszonych grzybów, które nadają mu głęboki, naturalny smak. To idealny sos dla miłośników grzybów i wykwintnych dań. Ten sos Knorr doskonale nadaje się do przyrządzania różnorodnych potraw, dodając im wyjątkowego charakteru i intensywności. Ma też jedną ważną zaletę – nie zawiera sztucznych barwników ani glutaminianu sodu. Zawarte w nim ulubione grzyby, czyli maślaki, borowiki i pieczarki, bronią się same i wspaniale wydobywają smak mięs i makaronów. Brakuje Ci pomysłu na obiad? Wykorzystaj ten produkt jako sos do mięsa, ponieważ jest on idealny do podania z pieczonym kurczakiem, wołowiną lub wieprzowiną. Poza tym to produkt wysokiej jakości. Obecne w składzie przyprawy i warzywa są uprawiane w zrównoważony sposób i gwarantują autentyczny smak i aromat, który podbije serca Twoich gości. Kolejną zaletą sosu grzybowego Knorr jest łatwość i szybkość przygotowania. Wystarczy rozpuścić zawartość opakowania w wodzie, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu przez 1 minutę i gotowe! Dzięki temu oszczędzasz czas i możesz od razu cieszyć się wyjątkowym smakiem sosu. Wypróbuj sos pieczarkowy z maślakami i borowikami Knorr i odkryj jego niezwykłe kulinarne możliwości! Jeśli szukasz innych wspaniałych sosów, warto zwrócić uwagę na pozostałe smaki z serii Ulubione Smaki Knorr. Może do gustu przypadną Ci sos pieczeniowy albo sos myśliwski?
- Sos grzybowy Knorr Ulubione Smaki doskonale wzbogaca każde danie, nie tylko mięsne, - Ten sos ma bogaty, kremowy smak, który podkreślają ulubione przyprawy i warzywa, takie jak korzeń pietruszki, czosnek i pieprz, oraz najchętniej poszukiwane grzyby, czyli borowiki, - Możesz go wykorzystać jako sos do mięsa, który podkreśli wyjątkowy charakter Twoich potraw, - W składzie nie znajdziesz ani barwników, ani konserwantów, a sam sos to mieszanka przypraw i warzyw uprawianych w zrównoważony sposób, - Przygotowanie go zajmuje tylko minutę – wystarczy przyrządzić go według przepisu na opakowaniu i sos z suszonych grzybów gotowy, - Ten sos pieczarkowy z maślakami i borowikami wspaniale doda smaku wielu potrawom kuchni polskiej
Knorr
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Sos grzybowy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
1) Zawartość opakowania wsyp do 300 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2) Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 min. od czasu do czasu mieszając.
Gotowy sos idealnie pasuje do pieczonej piersi z indyka (450 g), ugotowanej kaszy pęczak (400 g) i czerwonej kapusty (400 g).
Saszetka
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Poznaj prawdziwe opinie na temat towaru Sos grzybowy firmy Knorr. Poniższe oceny są subiektywne, ale zostały wystawione przez konsumentów, którzy zamówili ten produkt.
Jak dodać opinię ?
Jak dodać opinię?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.