Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym marki Knorr:
skrobia, mąka PSZENNA, ŚMIETANA (12,4%), maltodekstryna, pieczarki* (6,3%), tłuszcz palmowy, koncentrat soku z pieczarek* (4,9%), sól jodowana, preparat serwatkowy (z MLEKA), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, guanylan disodowy, hydrolizowane białko roślinne, ekstrakt drożdżowy, LAKTOZA, żółtko JAJA kurzego, sól, cukier, aromaty, pieprz, *Uprawiane w sposób zrównoważony
Producent marki Knorr opisuje Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym tak:
Kompozycja na bazie śmietanki i pieczarek do przygotowania Rurek z kurczakiem w sosie pieczarkowym.
gwarantujemy: pieczarki uprawiane w sposób zrównoważony, sposób na urozmaiconą dietę, doskonały smak, bez konserwantów, bez barwników
Knorr
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotuj:
200 g makaronu rurki
250 g piersi kurczaka
1 cebulę
3 łyżki oleju
50 g tartego żółtego sera
150 ml wody
150 ml śmietany 18%
3 porcje
Sposób przygotowania:
1) Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kurczaka pokrój w paski i dodaj do cebuli. Całość smaż na złocisty kolor.
2) Fix wymieszaj dokładnie z wodą i śmietaną i wlej na patelnię. Dodaj makaron. Całość gotuj przez 3-4 minuty.
3) Gotowe danie podawaj z tartym serem.
Rada:
1) Gotowe danie możesz posypać posiekaną natką pietruszki.
2) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Saszetka