Jak powstał produkt Majonez stołowy firmy Kętrzyński - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
olej rzepakowy 65%, woda, musztarda (ocet spirytusowy, woda, mączka z gorczycy, sól, ekstrakt przypraw), żółtka jaj 6%, cukier, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa
Producent marki Kętrzyński opisuje Majonez stołowy tak:
oryginalna receptura, bez konserwantów i sztucznych barwników, Doceń polskie
Kętrzyński
Kętrzyński
Łączy nas dobry smak
Majonez stołowy
Przechowywać w miejscu suchym i ciemnym w temperaturze od 0°C do +20°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 tygodnie.
Słoik
"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn