Gellwe Naturalnie Pyszne Ciasto i krem do karpatki

Gellwe
Gellwe Naturalnie Pyszne Ciasto i krem do karpatkiGellwe Naturalnie Pyszne Ciasto i krem do karpatki
masa netto

masa netto

290 g

pojemność

cena za kilogram

20,14 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5900552065715

5900552065715

Cena: 5,84

Produkt chwilowo niedostępny
5.84 PLN NewCondition

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat produktu Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania kremu firmy Gellwe?

Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania kremu marki Gellwe:

ciasto: mąka pszenna pełnoziarnista (80%), mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz (20%), krem: cukier trzcinowy (59%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny
Wartości odżywcze (%)po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2% tłuszczu w 100 g
Wartość energetyczna 1447 kJ/
Wartość energetyczna 348 kcal
Tłuszcz 23,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15,6 g
Węglowodany 26,6 g
w tym cukry 12,6 g
Błonnik 2,6 g
Białko 6,5 g
Sól 0,17 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 15 porcji po ok. 61 g.

Mleko : Może zawierać
Soja : Może zawierać
Pszenica : Zawiera

Producent marki Gellwe opisuje Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania kremu tak:

pełne ziarno, 100% naturalne składniki: mąka pełnoziarnista, mąka orkiszowa, cukier trzcinowy
Marka:Gellwe
O marce:Gellwe Tradycja od 1985 Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Manufaktury Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia. Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania kremu
Pozostałe informacje:W porcji po przygotowaniu (ok. 61 g): energia 882 kJ 212 kcal 11%* W 100 g po przygotowaniu: 1447 kJ / 348 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy:Przygotuj do sporządzenia: Ciasta: 4 jajka; 125 g masła lub margaryny (1/2 kostki); 250 ml wody (około 1 szklanka). Kremu: 500 ml mleka, 100 g miękkiego masła lub margaryny. Blacha: 25x36 1. Przygotuj ciasto Zagotować wodę z tłuszczem, wsypać mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszać do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Zdjąć z ognia, ostudzić, wbić jaja i miksować na najwyższych obrotach przez 5 min. Otrzymaną masę podzielić na dwie części. Każdą z nich rozprowadzić przy pomocy łyżki cienką warstwą na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formie 25 x 36 cm. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piec ok. 25 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150°C i piec ok. 15 min. Drugą część ciasta upiec tak samo. 2. Przygotuj krem Z 500 ml mleka odlać szklankę i rozmieszać w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki, zagotować. Całość pozostawić do ostudzenia, mieszając od czasu do czasu. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe Gdy ciasto wystygnie, rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową karpatkę można posypać Cukrem pudrem Gellwe. Eklery z kremem pistacjowym wg Magdy Gessler Przygotować ciasto wg powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajek. Otrzymaną masę przełożyć do szprycy do dekorowania z dużą gwiaździstą końcówką. Wyciskać paski ciasta o długości ok. 7 cm w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką formę. Upieczone i wystudzone ciastka przekroić i napełnić kremem przygotowanym według przepisu podanego obok dodając podczas miksowania ok. 200 g zmielonych pistacji. Gotowe eklery można posypać Cukrem pudrem Gellwe lub udekorować Polewą Gellwe i pokruszonymi pistacjami.
Rodzaj opakowania:Karton
Zawartość opakowania:Opakowanie zawiera:, 140 g mieszanki do przygotowania ciasta, 150 g mieszanki do sporządzenia kremu
Adres producenta:FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Adres zwrotny:FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

inne produkty w kategorii ciasta w proszku

Gellwe Naturalnie Pyszne Ciasto i krem do karpatki w sklepie dodomku.pl należy do kategorii ciasta w proszku. W tym dziale aktualnie dostępnych jest 12 innych produktów - zapoznaj się z pełną ofertą, żeby nie ominęła Cię żadna okazja.

Delecta Duża Blacha ciasto Delecta Duża Blacha ciasto
o smaku czekoladowym 670 g
15,10zł/kg

Cena: 10,12

PLN
1
3
Data przyd. 2025-04-30
Delecta Duża Blacha ciasto Delecta Duża Blacha ciasto
jogurtowe 640 g
15,80zł/kg

Cena: 10,11

PLN
1
4
Data przyd. 2025-02-28
Dr.Oetker Barwniki spożywczy Dr.Oetker Barwniki spożywczy
czerwony 10 g
567,00zł/kg

Cena: 5,67

PLN
1
4
Data przyd. 2025-06-30
Dr.Oetker Barwniki spożywczy Dr.Oetker Barwniki spożywczy
zielony 10 g
565,00zł/kg

Cena: 5,65

PLN
1
4
Data przyd. 2025-07-30
Dr.Oetker Barwniki spożywczy Dr.Oetker Barwniki spożywczy
żółty 10 g
567,00zł/kg

Cena: 5,67

PLN
1
5
Data przyd. 2025-05-30
Dr.Oetker Barwniki spożywczy Dr.Oetker Barwniki spożywczy
niebieski 10 g
564,00zł/kg

Cena: 5,64

PLN
1
6
Data przyd. 2025-04-30
Cykoria Sernik błyskawiczny Cykoria Sernik błyskawiczny
Data przyd. 2025-07-30
Delecta Sernik na zimno Delecta Sernik na zimno
Data przydatności
2025-01-30
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Dostawa: 2024-04-30
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5