Dr. Oetker Cukier żelujący z glikozydami stewiolowymi ze stewii, 225 g

Dr. Oetker Cukier żelujący z glikozydami stewiolowymi ze stewii

Kod kreskowy (EAN): 5900437071893

29.33 zł / kg

Cena: 6.60

Produkt chwilowo niedostępny
6.60 PLN
cukier, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (kwas sorbowy), substancja słodząca (glikozydy stewiolowe), aromat naturalny
Informacje o dodatkach:Produkt zawiera cukier i substancję słodzącą.
Wartości odżywcze (%)Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mieszanką różnych owoców 100 g
Energia499 kJ
Energia118 kcal
Tłuszcz 0,2 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g
Węglowodany 26,6 g
w tym Cukry 26,1 g
Białko 0,5 g
Sól 0,06 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z mieszanki Cukru żelującego można otrzymać około 49 porcji. 1 porcja = około 25 g

Możliwa obecność glutenu i mleka.
Zalecenie dla alergików:
Zboża zawierające gluten : Może zawierać
Mleko : Może zawierać
Co to jest Stewia?
Stewia to roślina, która wywodzi się z Ameryki Południowej. Jej działanie słodzące jest tam znane od stuleci. Z liści stewii uzyskuje się naturalny ekstrakt słodzący, nazywany glikozydami stewiolowymi, który jest doskonałym środkiem słodzącym i praktycznie nie ma kalorii.
W Cukrze żelującym z dodatkiem glikozydów stewiolowych Dr. Oetkera część cukru została zredukowana i zastąpiona naturalnym środkiem słodzącym - pochodzącym ze stewii. Dlatego domowe przetwory przygotowane z nowym Cukrem żelującym Dr. Oetkera użytym na 1 kg owoców są odpowiednio słodkie, pomimo tego, że produkt ma tylko 225 g.
Cechy:słodkie konfitury, 30% mniej kalorii*, z cukrem żelującym z glikozydami stewiolowymi ze stewii przygotujesz konfitury o zmniejszonej wartości energetycznej o 30% w porównaniu z tradycyjnymi konfiturami z dodatkiem 500 g Cukru żelującego 2:1
Marka:Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Cukier żelujący w proszku z glikozydami stewiolowymi ze stewii do szybkiego przygotowania konfitur.
Pozostałe informacje:1 porcja (25 g) zawiera: energia 125 kJ 29 kcal 1%*
Energia w 100 g 499 kJ / 118 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:Na 1 kg owoców lub 900 ml soku
Umożliwia szybkie przygotowanie konfitur i zapobiega ich pleśnieniu.
Sposób przygotowania:
1. Przygotowane owoce bardzo drobno pokroić i odważyć 1 kg lub odmierzyć 900 ml soku.
2. Owoce/sok owocowy wymieszać w dużym garnku z cukrem żelującym. Całość doprowadzić do wrzenia (na dużym ogniu) ciągle mieszając i gotować przez około 3 minuty (twarde owoce gotować 5 minut).
3. W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę i od razu nakładać do pełna do przygotowanych słoików. Szczelnie zakręcić słoiki i postawić na ok. 5 minut do góry dnem,
Wskazówki:
- Jednorazowo w jednym garnku można przygotować konfitury z 2 kg owoców. Należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 opakowania Cukru żelującego.
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Aby łatwiej wydrylować wiśnie lub inne owoce pestkowe, należy przed drylowaniem włożyć je na kilka minut do zamrażalnika.
Przepisy:Przepisy, porady i inspiracje:
Rodzaj opakowania:Zgrzewane
Adres producenta:DR. OETKER POLSKA Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:DR. OETKER POLSKA Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
Kupiec cukier puder Kupiec cukier puder
400 g
7,50 zł/kg

Cena: 3,03

PLN
1
12
Data przyd. 2018-08-27
Kruger słodzik Kruger słodzik
Data przyd. 2020-06-30
Cukier Diamant w kostkach Cukier Diamant w kostkach
500 g
8,28 zł/kg

Cena: 4,14

PLN
1
13
Polski Cukier Polski Cukier
Biały 1000 g

Cena: 2,77

PLN
1
50
Dr.Oetker krem do tortów Dr.Oetker krem do tortów
Data przydatności
2018-06-30
Dr.Oetker krem do tortów Dr.Oetker krem do tortów
Dr.Oetker krem do tortów Dr.Oetker krem do tortów
Data przydatności
2018-09-30
koszyk z zakupami
zwiń koszyk