Dr.Oetker Galaretka o smaku winogronowym
Oglądasz produkt o nazwie Galaretka w proszku smak winogronowy firmy Dr. Oetker.
Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Galaretka w proszku smak winogronowy marki Dr. Oetker:
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g |
---|---|
Energia | 221 kJ |
Energia | 52 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym Kwasy Nasycone | 0 g |
Węglowodany | 11 g |
w tym Cukry | 11 g |
Białko | 1,7 g |
Sól | 0,01 g |
4 porcje po 144 g | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Producent marki Dr. Oetker opisuje Galaretka w proszku smak winogronowy tak:
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Sernik na zimno z galaretką winogronową i winogronami
Składniki:
- 800 ml wody
- 3 Galaretki o smaku winogronowym
- 70 g biszkoptów
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 1 kg twarogu z wiaderka i 120 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym)
- 500 g winogron
Sposób przygotowania:
Galaretka do dekoracji: zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
Wsyp jedną galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia.
Sernik: Dno formy o średnicy 24 cm wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie galaretki i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 min do lodówki). Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Winogrona umyj i osusz. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim winogrona i zalej je lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
Jakie recenzje zebrał produkt Galaretka w proszku smak winogronowy marki Dr. Oetker? U nas znajdziesz tylko opinie rzeczywistych konsumentów - możliwość wystawienia opinii o produkcie otrzymuje się dopiero po otrzymaniu paczki zawierającej dany produkt.
Jak dodać opinię?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 1 oceny.
inne produkty w kategorii galaretka
Poniżej pokazujemy inne wyroby należące tak jak Dr.Oetker Galaretka o smaku winogronowym do kategorii galaretka.
inne produkty marki Dr. Oetker