Diamant cukier gruby rafinada

Diamant Cukier Diamant Gruba Rafinada to biały cukier o dużych, śnieżnobiałych kryształach, nadający się doskonale na dekoracyjną posypkę na ciasta, ciasteczka i desery. W trakcie pieczenia nie rozpuszcza się i nie zmienia swojego zabarwienia. Jest idealny do słodzenia kawy, herbaty i innych gorących napojów. Wizualnie efektowny, świetnie prezentuje się w cukiernicy i może być ozdobą każdego stołu. \nPakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.
Diamant cukier gruby rafinadaDiamant cukier gruby rafinada
masa netto

masa netto

1 kg

pojemność

cena za kilogram

6,46 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5907069001960

5907069001960

Cena: 6,46

Produkt chwilowo niedostępny
6.46 PLN NewCondition

Zastanawiasz się nad zakupem produktu cukier gruby rafinada marki Diamant?

Wartości odżywcze (%)Średnie wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 1700 kJ / 400 kcal
Białko 0 g
Węglowodany 100 g
Tłuszcz 0 g

Producent marki Diamant opisuje cukier gruby rafinada tak:

Cukier Diamant Gruba Rafinada to biały cukier o dużych, śnieżnobiałych kryształach, nadający się doskonale na dekoracyjną posypkę na ciasta, ciasteczka i desery. W trakcie pieczenia nie rozpuszcza się i nie zmienia swojego zabarwienia. Jest idealny do słodzenia kawy, herbaty i innych gorących napojów. Wizualnie efektowny, świetnie prezentuje się w cukiernicy i może być ozdobą każdego stołu.
Pakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.
Cechy:grube, śnieżnobiałe kryształy
Marka:Diamant
Pozostałe informacje:Cukier biały kat. 1
Przechowywanie:Przechowywać w suchym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:Kruche ciasteczka maślane z cukrem: 400 g mąki, 200 g masła, 250 g cukru pudru Diamant, 1 duże jajko, łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki soli, starta skórka z 1 cytryny.
Do posypania: 100 g cukru Diamant Gruba Rafinada, 1 żółtko.
Masło i cukier puder ubić mikserem na gładką, puszystą masę, dodać jajko i ponownie ubić. Następnie dosypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, solą i skórką cytrynową. Ciasto wyrobić na gładką masę i odstawić na 2 godziny do schłodzenia w lodówce. Potem wyjąć i rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Wycinać ciasteczka, każde posmarować żółtkiem i obficie po wierzchu posypać grubym cukrem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoto przez 10-15 minut w temp. 180 °C.
Rada: zamiast skórki cytrynowej można dodać rozdrobnioną laskę wanilii.
Rodzaj opakowania:Torba papierowa
Adres producenta:Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Adres zwrotny:Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. 61-8665061

inne produkty w kategorii cukier

Poniżej pokazujemy inne wyroby należące tak jak Diamant cukier gruby rafinada do kategorii cukier.

Santini Ksylitol cukier brzozowy Santini Ksylitol cukier brzozowy
1 kg

Cena: 53,58

PLN
1
3
Data przyd. 2026-04-19
Ksylitol Cukier z brzozy Ksylitol Cukier z brzozy
1 kg

Cena: 41,50

PLN
1
5
Data przyd. 2026-07-02
Polskie Młyny cukier biały kryształ Polskie Młyny cukier biały kryształ
1 kg

Cena: 5,43

PLN
1
73
Kupiec cukier puder Kupiec cukier puder
400 g
10,58zł/kg

Cena: 4,23

PLN
1
14
Data przyd. 2026-03-11
Krüger Słodzik Sweet Time Krüger Słodzik Sweet Time
100 tabl.

Cena: 5,40

PLN
1
3
Data przyd. 2026-09-30
Diamant Cukier trzcinowy Dry Diamant Cukier trzcinowy Dry
Demerara 500 g
13,98zł/kg

Cena: 6,99

PLN
1
2
Cukier Diamant w kostkach Cukier Diamant w kostkach
500 g
12,26zł/kg

Cena: 6,13

PLN
1
7
Diamant Cukier puder Diamant Cukier puder
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Dostawa: jutro
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5