Diamant Cukier żelujący 3:1

Diamant
Diamant Cukier żelujący 3:1Diamant Cukier żelujący 3:1
masa netto

masa netto

500 g

pojemność

cena za kilogram

15,04 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5907069000321

5907069000321

Cena: 7,52

Produkt chwilowo niedostępny
7.52 PLN NewCondition

Na tej stronie znajdziesz przydatne informacje na temat produktu Cukier żelujący 3:1 firmy Diamant.

Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Diamant Cukier żelujący 3:1? Sprawdź listę składników:

cukier, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny (palmowy/koksowy), substancja konserwująca: sorbinian potasu
Wartości odżywcze (%)Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1681 kJ/396 kcal
Tłuszcz0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g
Węglowodany97 g
w tym cukry97 g
Białko0 g
Sól0,04 g

Producent marki Diamant opisuje Cukier żelujący 3:1 tak:

krótkie gotowanie, oszczędność energii, pektyna owocowa, 1,5 kg owoców 0,5 kg cukru żelującego
Marka:Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Cukier żelujący 3:1.
Przechowywanie:Przechowywać w suchym miejscu.
Przepisy:Prosty i szybki sposób na domowe konfitury. Gotujesz tylko 3 minuty. Przepis podstawowy 1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki - Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. - Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. - Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.
Rodzaj opakowania:Torba
Adres producenta:
Adres zwrotny:

inne produkty w kategorii cukier

Poniżej pokazujemy inne wyroby należące tak jak Diamant Cukier żelujący 3:1 do kategorii cukier.

Diamant Cukier trzcinowy Dry Diamant Cukier trzcinowy Dry
Demerara 500 g
13,52zł/kg

Cena: 6,76

PLN
1
9
Cukier Diamant w kostkach Cukier Diamant w kostkach
Bio Planet Cukier trzcinowy Bio Planet Cukier trzcinowy
brązowy demerara BIO 500 g
19,16zł/kg

Cena: 9,58

PLN
1
3
Data przyd. 2026-01-01
Diamant Cukier biały w saszetkach Diamant Cukier biały w saszetkach
po 100 sztuk 500 g
21,56zł/kg

Cena: 10,78

PLN
1
1
Sante Demerara cukier trzcinowy Sante Demerara cukier trzcinowy
nierafinowany 500 g
12,34zł/kg

Cena: 6,17

PLN
1
4
Bio Planet Cukier trzcinowy jasny Bio Planet Cukier trzcinowy jasny
BIO 500 g
15,98zł/kg

Cena: 7,99

PLN
1
3
Data przydatności
2027-09-20
Radix-Bis Cukier trzcinowy Demerara Radix-Bis Cukier trzcinowy Demerara
500 g
13,46zł/kg

Cena: 6,73

PLN
1
10
Ekologiko Ekologiczny cukier Ekologiko Ekologiczny cukier
trzcinowy brązowy 500 g
17,98zł/kg

Cena: 8,99

PLN
1
3
Data przydatności
2025-12-30
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Dostawa 2024-09-10
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5