Producent marki Diamant opisuje Cukier biały kat. 1 tak:
Doskonały do słodzenia kawy, herbaty oraz gorących napojów. Grube, śnieżnobiałe kryształy są idealne do ozdabiania wypieków i deserów. Cukier podczas pieczenia nie rozpuszcza się i nie zmienia swojego zabarwienia.
grube, śnieżnobiałe kryształy
Diamant
Cukier biały kat. 1
Przechowywać w suchym miejscu
Migdałowe kruche ciasteczka: 160 g cukru pudru Diamant, 150 g zimnego masła, 200 g tartych migdałów, 100 g mąki pszennej, 2 żółtka, szczypta soli.
Do posypania: 100 g cukru Diamant Gruba Rafinada, 1 białko do posmarowania.
Masło posiekać na drobne kawałki, włożyć do miski, dodać pozostałe składniki. Wymieszać i opuszkami palców wyrobić na jednolitą masę.
Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schładzać w lodówce przez ok. 30 minut. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 4 części i każdą rozwałkować na grubość 3-4 mm.
Wycinać ulubione kształtu.
Wierzch każdego ciasteczka posmarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem Gruba Rafinada. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C przez około 12 - 15 minut.
Rada: tarte migdały można zastąpić tartymi orzechami laskowymi.
Zeskanuj kod i wypróbuj aktualny przepis z cukrem Gruba Rafinada
Torebka papierowa
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań