Jak powstał produkt Ciastka zbożowe o smaku kakaowym z kawałkami czekolady, wzbogacone w żelazo, wapni magnez firmy Belvita - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
zboża 56,6 % [zboża pełnoziarniste 38,5 % (mąka pszenna pełnoziarnista 19,4 %, płatki owsiane 8,5 %, mąka jęczmienna pełnoziarnista 6,2 %, mąka żytnia pełnoziarnista 3,4 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %), mąka pszenna 18,1 %], cukier, kawałki czekolady 12,3 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcze roślinne (palmowy, shea w zmiennych proporcjach), dekstroza, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny sojowe)], olej rzepakowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 3 %, skrobia pszenna, substancje spulchniające (węglany amonu, difosforany, węglany sodu), składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne), emulgatory (E 492, lecytyny sojowe, E 472e), sól, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty
Producent marki Belvita opisuje Ciastka zbożowe o smaku kakaowym z kawałkami czekolady, wzbogacone w żelazo, wapni magnez tak:
Naturalne źródło błonnika
Źródło wapnia, magnezu i żelaza
Odpowiedni dla wegetarian
Energia na cały poranek. Ciastka belVita Breakfast mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS.
Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
pełne ziarno 5 zbóż
belVita
Ciastka zbożowe o smaku kakaowym z kawałkami czekolady, wzbogacone w żelazo, wapni magnez.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pudełko
Mondelez Polska sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006