Jak powstał produkt Batonik z nadzieniem (50 %) karmelowym solonym w mlecznej czekoladzie. (z dodatkiem alkoholu) firmy Wedel - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
czekolada mleczna 50 % (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, aromat), cukier, mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier), czekolada biała karmelowa 9 % [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, proszek karmelowy 10 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), cukier, masło, aromat), serwatka w proszku (z mleka), emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, sól], syrop glukozowy, alkohol etylowy (2 %), substancje utrzymujące wilgoć (sorbitole, inwertaza), sól (0,4 %), aromat, Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29 %, masa mleczna minimum 14 %
Producent marki Wedel opisuje Batonik z nadzieniem (50 %) karmelowym solonym w mlecznej czekoladzie. (z dodatkiem alkoholu) tak:
Batonik z nadzieniem karmelowym solonym w mlecznej czekoladzie (z dodatkiem alkoholu)
Produkt zawiera alkohol - nieodpowiedni dla dzieci i kobiet w ciąży.
E. Wedel
Batonik z nadzieniem (50 %) karmelowym solonym w mlecznej czekoladzie. (z dodatkiem alkoholu).
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Saszetka