Producent marki Astra opisuje Kawa palona ziarnista tak:
Wyprodukowano w oparciu o technologię Pure Roasting Method. Unikatowa mieszanka skomponowana ze szlachetnych ziaren z Ameryki Łacińskiej, Afryki oraz Azji, o intensywnym smaku oraz aromacie gorzkiej czekolady i miodu.
Unikatowa mieszanka ziaren o intensywnym smaku oraz aromacie gorzkiej czekolady i miodu. Połączenie starannie dobranych ziaren z wysokogórskich plantacji Ameryki Łacińskiej, Afryki i Azji wraz z powolnym i mocnym paleniem powoduje, iż kawa dorównuje swoim subtelnym smakiem i pełnym aromatem najbardziej wyrafinowanym włoskim kawom typu espresso.
Naszą kawę tworzymy na innowacyjnej linii technologicznej, w zakładzie w Starczanowie. W procesie produkcji kawa pakowana jest w atmosferze ochronnej, co pozwala zachować jej 100 % smaku i aromatu.
Wyprodukowana w oparciu o technologię oczyszczania oraz palenia ziaren Pure Roasting Method.
Astra
Kawa palona ziarnista.
Pakowana w atmosferze ochronnej
Najlepiej spożyć przed: / Nr Partii: Na spodzie opakowania.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
espresso
Klasyczne espresso przygotowujemy z minimum 7 g świeżo zmielonej kawy przepuszczając ok. 25-30 ml gorącej (ok. 88-92°C) wody pod ciśnieniem 9-10 barów. Można dodać: cukier, kakao, wiórki czekolady, wanilię, cynamon.
ristretto
Aby przygotować kawę ristretto należy użyć mniejszej ilości wody (15 ml).
doppio
Do przygotowania doppio użyj podwójnej porcji kawy oraz podwójnej ilości wody.
Torebka
Polska
Astra Coffee & More Sp. Z o.o.
ul. Kawowa 12,
Starczanowo
62-330 Nekla
Astra Coffee & More Sp. Z o.o.
ul. Kawowa 12,
Starczanowo
62-330 Nekla