Producent marki Astra opisuje Kawa palona ziarnista tak:
Wyprodukowano w oparciu o technologię Pure Roasting Method. Mieszanka skomponowana ze szlachetnych ziaren pochodzących z Ameryki Łacińskiej i Afryki, o harmonijnym i delikatnym smaku oraz aromacie orzechów i czekolady.
Skomponowana ze szlachetnych ziaren z Ameryki Łacińskiej oraz Afryki, posiada harmonijny i delikatny smak oraz aromat orzechów i czekolady. Charakteryzuje się bardzo intensywnym, przyjemnym aromatem, jednakże dzięki średniemu prażeniu ziaren nie jest tak mocna jak klasyczne espresso. Z tego powodu nadaje się przede wszystkim do przygotowania kawy typu Cafe Crema, z wyjątkowo grubą i trwałą pianką.
Naszą kawę tworzymy na innowacyjnej linii technologicznej, w zakładzie w Starczanowie. W procesie produkcji kawa pakowana jest w atmosferze ochronnej, co pozwala zachować jej 100 % smaku i aromatu.
Wyprodukowana w oparciu o technologię oczyszczania oraz palenia ziaren Pure Roasting Method.
Astra
Kawa palona ziarnista.
Pakowana w atmosferze ochronnej
Najlepiej spożyć przed: Na spodzie opakowania
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
cafe crema
Cafe Crema to tzw. przedłużone espresso zrobione z większej ilości wody. Kawę przygotowujemy umieszczając filiżankę bezpośrednio pod wylewką ekspresu, ze 150 ml wody.
lungo
Do zaparzenia kawy lungo potrzebujemy tylko 90 ml wody.
americano
Przygotowując americano nalewamy do ogrzanej filiżanki (150 ml) ok. 90 ml przegotowanej, lekko przestudzonej wody. Filiżankę dopełniamy zaparzona kawą przepuszczając ok. 25-30 ml gorącej (ok. 88-92°C) wody pod ciśnieniem 9-10 barów.
Torebka
Polska
Astra Coffee & More Sp. z o.o.
ul. Kawowa 12,
Starczanowo
62-330 Nekla
Astra Coffee & More Sp. z o.o.
ul. Kawowa 12,
Starczanowo
62-330 Nekla