Amylon deser panna cotta bezglutenowy BIO
SKŁADNIKI
suszona serwatka* (z mleka), suszony syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, agar* (substancja zagęszczająca), wanilia mielona Bourbon* 1% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1) Sypką mieszankę (40 g) wsypać do 200?250 ml śmietany, dodać 1 łyżkę bio cukru trzcinowego (20 g) i zmiksować.
2) 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dolać przygotowaną uprzednio mieszankę ze śmietaną i gotować ok. 1 minutę.
3) Rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą i pozostawić do zgęstnienia (ok. 2 godziny).
Można podawać w miseczkach lub ostrożnie oddzielić deser od krawędzi miseczki i odwrócić do góry dnem na talerzyk deserowy.
4) Przed podaniem deser polać sosem czekoladowym lub owocowym, można także udekorować owocami lub miętą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1488 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz: 0,6 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g;
Węglowodany: 79 g;
w tym cukry: 50,1 g;
Białko: 7,1 g;
Sól: 0,85 g.
INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Czy warto kupić produkt deser panna cotta bezglutenowy BIO marki Amylon?
Producent marki Amylon opisuje deser panna cotta bezglutenowy BIO tak:
SKŁADNIKI
suszona serwatka* (z mleka), suszony syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, agar* (substancja zagęszczająca), wanilia mielona Bourbon* 1% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1) Sypką mieszankę (40 g) wsypać do 200?250 ml śmietany, dodać 1 łyżkę bio cukru trzcinowego (20 g) i zmiksować.
2) 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dolać przygotowaną uprzednio mieszankę ze śmietaną i gotować ok. 1 minutę.
3) Rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą i pozostawić do zgęstnienia (ok. 2 godziny).
Można podawać w miseczkach lub ostrożnie oddzielić deser od krawędzi miseczki i odwrócić do góry dnem na talerzyk deserowy.
4) Przed podaniem deser polać sosem czekoladowym lub owocowym, można także udekorować owocami lub miętą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1488 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz: 0,6 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g;
Węglowodany: 79 g;
w tym cukry: 50,1 g;
Białko: 7,1 g;
Sól: 0,85 g.
INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Jak nasi klienci oceniają jakość wyrobu deser panna cotta bezglutenowy BIO firmy Amylon? Czy możesz polegać na tych opiniach? Gusta klientów są różne, ale co ważne - w sklepie dodomku.pl opinie o produktach wystawiać mogą tylko osoby, które dany produkt kupiły, co sprawia, że są to opinie wiarygodne.
Jak dodać opinię?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 1 oceny.
inne produkty w kategorii budyń