Dobry twaróg powinien być gładki w przekroju. Zbyt miękki zawiera zbyt dużo serwatki. Nie powinien być również zbity w grudki. Kula dobrej mozzarelli powinna po naciśnięciu szybko wrócić do pierwotnego kształtu. Tradycyjna grecka feta wytwarzana jest z mleka koziego i owczego. Jedynie jej polskie odpowiedni produkuje się z mleka krowiego.
Składniki: pasteryzowane mleko krowie sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii, kwas: kwas cytrynowy, Składniki zalewy: woda, sól


Cena: 3,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Bakoma_Mozzarella/35878.htmlCena: 4,69 zł
PLN https://dodomku.pl/Favita_Mlekovita_ser_salatkowokanapkowy_ser_miekki_solankowy_16_tluszczu/30474.htmlCena: 4,69 zł
PLN https://dodomku.pl/Favita_Mlekovita_ser_typu_feta_z_mleka_krowiego_niebieska_18_tluszczu/19770.htmlCena: 4,69 zł
PLN https://dodomku.pl/Favita_Mlekovita_ser_typu_feta_z_mleka_krowiego_zolta_12_tluszczu/19771.htmlCena: 4,23 zł
PLN https://dodomku.pl/Mlekpol_Mazurski_Smak_twarog_lekki_klinek/30361.htmlCena: 4,23 zł
PLN https://dodomku.pl/Mlekpol_Mazurski_Smak_twarog_poltlusty_klinek/30360.htmlCena: 4,24 zł
PLN https://dodomku.pl/Mlekpol_Mazurski_Smak_twarog_tlusty_klinek/30359.htmlCena: 3,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Piatnica_twarog_wiejski_lekki_0_tluszczu/27832.htmlCena: 3,66 zł
PLN https://dodomku.pl/Polmlek_Ulubiony_twarog_chudy/48987.html2021-03-07