Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Stovit Dżem z truskawek bez dodatku cukru? Sprawdź listę składników:
truskawki, woda, substancja słodząca - ksylitol, substancja żelująca - pektyna, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu
Producent marki Stovit opisuje Dżem z truskawek bez dodatku cukru. Zawiera substancję słodzącą. Produkt pasteryzowany tak:
bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry, z ksylitolem, niski IG*, Polskie Stowarzyszenie Diabetyków - rekomendacja, *Wartość IG wykazana w badaniach przez akredytowane laboratorium
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Stovit
Dżem z truskawek bez dodatku cukru. Zawiera substancję słodzącą. Produkt pasteryzowany.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze około +4°C.
Słoik