PUR YA! Kiełki sojowe w proszku RAW BIO
SKŁADNIKI
Kiełkujące, sproszkowane nasiona soi* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt RAW, wegański, bez laktozy.
Kiełki sojowe charakteryzują się wysoką zawartością białka roślinnego, zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy.
Białko jest niezbędnym składnikiem odżywczym zapewniającym prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Pełni w organizmie funkcje budulcowe, dzięki niemu, możliwy jest m.in. prawidłowy rozwój kości i masy mięśniowej.
Suszenie kiełków soi odbywa się w temperaturze 42 stopni C., dlatego są odpowiednie przy stosowaniu diety surowej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę proszku dodać do shake\'a, smoothie, jogurtu, muesli, napoju owocowego lub sałatki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1742 kJ / 416 kcal;
Tłuszcz: 17,4 g;
w tym kwasy nasycone: 2,7 g;
Węglowodany: 29 g;
w tym cukry: 9,8 g;
Błonnik: 8,9 g;
Białko: 35,1 g;
Sól: 0,060 g;
Witamina B1: 0,99 mg;
Witamina B6: 1 mg;
Mangan: 2,7 mg;
Potas: 1800 mg;
Magnez: 220 mg;
Alanina: 1300 mg;
Arginina: 3700 mg;
Kwas asparaginowy: 4100 mg;
Cysteina: 700 mg;
Kwas glutaminowy: 8800 mg;
Glicyna: 1680 mg;
Histydyna: 900 mg;
Izoleucyna: 1600 mg;
Leucyna: 2900 mg;
Lizyna: 2200 mg;
Metionina: 0,5 mg;
Fenyloalanina: 2100 mg;
Prolina: 1800 mg;
Seryna: 2000 mg;
Treonina: 1700 mg;
Tryptofan: 500 mg;
Tyrozyna: 1400 mg;
Walina: 2000 mg.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, poniżej 24 st. C.


Zainteresował Cię produkt Kiełki sojowe w proszku RAW BIO marki PUR YA!?
Producent marki PUR YA! opisuje Kiełki sojowe w proszku RAW BIO tak:
SKŁADNIKI
Kiełkujące, sproszkowane nasiona soi* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt RAW, wegański, bez laktozy.
Kiełki sojowe charakteryzują się wysoką zawartością białka roślinnego, zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy.
Białko jest niezbędnym składnikiem odżywczym zapewniającym prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Pełni w organizmie funkcje budulcowe, dzięki niemu, możliwy jest m.in. prawidłowy rozwój kości i masy mięśniowej.
Suszenie kiełków soi odbywa się w temperaturze 42 stopni C., dlatego są odpowiednie przy stosowaniu diety surowej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę proszku dodać do shake\'a, smoothie, jogurtu, muesli, napoju owocowego lub sałatki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1742 kJ / 416 kcal;
Tłuszcz: 17,4 g;
w tym kwasy nasycone: 2,7 g;
Węglowodany: 29 g;
w tym cukry: 9,8 g;
Błonnik: 8,9 g;
Białko: 35,1 g;
Sól: 0,060 g;
Witamina B1: 0,99 mg;
Witamina B6: 1 mg;
Mangan: 2,7 mg;
Potas: 1800 mg;
Magnez: 220 mg;
Alanina: 1300 mg;
Arginina: 3700 mg;
Kwas asparaginowy: 4100 mg;
Cysteina: 700 mg;
Kwas glutaminowy: 8800 mg;
Glicyna: 1680 mg;
Histydyna: 900 mg;
Izoleucyna: 1600 mg;
Leucyna: 2900 mg;
Lizyna: 2200 mg;
Metionina: 0,5 mg;
Fenyloalanina: 2100 mg;
Prolina: 1800 mg;
Seryna: 2000 mg;
Treonina: 1700 mg;
Tryptofan: 500 mg;
Tyrozyna: 1400 mg;
Walina: 2000 mg.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, poniżej 24 st. C.
inne produkty w kategorii suszone warzywa, nasiona, grzyby
PUR YA! Kiełki sojowe w proszku RAW BIO w sklepie dodomku.pl należy do kategorii suszone warzywa, nasiona, grzyby. W tym dziale aktualnie dostępnych jest 106 innych produktów - zapoznaj się z pełną ofertą, żeby nie ominęła Cię żadna okazja.
Cena: 5,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Bio_Planet_Slonecznik_luskany_bezglutenowy_BIO/35410.htmlCena: 9,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Bio_planet_Quinoa_trojkolorowa_komosa_ryzowa_BIO/38786.htmlCena: 47,31 zł
PLN https://dodomku.pl/Bio_Planet_Superfoods_Kakao_ziarna_kruszone_surowe_BIO/48229.htmlCena: 5,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Bio_Planet_Popcorn_ziarno_kukurydzy_BIO/99840.html2026-11-01
Cena: 5,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Florpak_Cieciorka_Ciecierzyca/19953.htmlCena: 4,24 zł
PLN https://dodomku.pl/Bakalland_ziarna_slonecznika/25677.htmlwoda, mak 22 %, cukier, bakalie 6,5 % [rodzynki 55 % (rodzynki 99,5 %, olej bawełniany i/lub słonecznikowy), skórka pomarańczowa kandyzowana 45 % (skórka pomarańczowa 49 %, sy(...)


Cena: 11,28 zł
PLN https://dodomku.pl/Bakalland_masa_makowa/25717.html