Jak powstał produkt Pasteryzowany mus warzywny bez glutenu, bez dodatku cukru i soli, konserwantów ani składników pochodzących z mleka firmy Ovko - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
przecier z warzyw* 69% (ziemniaki* 31,5%, zielony groszek* 22,5%, cukinia* 15%), woda, * składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych
Producent marki Ovko opisuje Pasteryzowany mus warzywny bez glutenu, bez dodatku cukru i soli, konserwantów ani składników pochodzących z mleka tak:
Lekkostrawna przekąska w praktycznym opakowaniu.
UWAGA! Nakrętkę z opakowaniem należy trzymać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Produkt podawaj w pozycji siedzącej, pod kontrolą dorosłego. Podawać łyżeczką, aby unikać ssania przez dłuższy czas, ponieważ może to prowadzić do próchnicy zębów.
PRODUKT DO SPOŻYCIA POWYŻEJ 6 MIESIĄCA ŻYCIA!
Ovko
Pasteryzowany mus warzywny bez glutenu, bez dodatku cukru i soli, konserwantów ani składników pochodzących z mleka.
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - SK-BIO-002, Certyfikowane: PL-EKO-09 rolnictwo UE / spoza UE.
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed mrozem. Raz otwartą tubkę należy przechowywać maksymalnie do 48 godzin, zamkniętą w lodówce.
Sposób przygotowania: Należy podgrzać przed podaniem wstawiając do gorącej wody, tzw. kąpiel wodna. Wstrząśnij przed podaniem.
Nie podgrzewać w mikrofalówce.
Tuba
Słowacja