Mlekpol Twaróg sernikowy

Mlekpol
Mlekpol Twaróg sernikowyMlekpol Twaróg sernikowy
masa netto

masa netto

1 kg

pojemność

cena za kilogram

10,43 zł / kg

kraj

Kraj pochodzenia

Polska

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5900820019617

5900820019617

Cena: 10,43

Produkt chwilowo niedostępny
10.43 PLN NewCondition

Na tej stronie znajdziesz przydatne informacje na temat produktu Twaróg sernikowy firmy Mlekpol.

Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Twaróg sernikowy marki Mlekpol:

mleko, kultury bakterii mlekowych
Wartości odżywcze (%)w 100 g produktu:
wartość energetyczna 485 kJ/116 kcal
tłuszcz 7,0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g
węglowodany 4,3 g
w tym
cukry 4,3 g
białko 9,0 g
sól 0,10 g
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu.

Producent marki Mlekpol opisuje Twaróg sernikowy tak:

doskonały do serników na zimno, naleśników i innych wypieków, polskie z natury, bez GMO - z polskiego mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO
Marka:Mlekpol
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Twaróg sernikowy
Pozostałe informacje:1180 ml
Przechowywanie:Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Przepisy:Sernik na zimno Składniki na spód: - 180 g ciastek zbożowych, pełnoziarnistych w czekoladzie - 60 g masła Łaciate Roztopić masło Łaciate, dodać ciastka i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wysypać ciasteczka. Wyrównać i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Masa serowa: - 1 kg Twarogu Sernikowego - 250 ml śmietanki Łaciata 36%, schłodzonej - 4 łyżki cukru pudru - 40 g żelatyny w proszku (10 łyżeczek) + około 70 ml zimnej wody Żelatynę w proszku zalać zimną wodą (tylko do jej pokrycia), odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika i pozostawić do przestudzenia. Śmietankę Łaciata 36% ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Cały czas miksując, dodać Twaróg Sernikowy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać płynną, przestudzoną żelatynę, dokładnie zmiksować. Na masę ciasteczkową w tortownicy wylać masę serową. Włożyć do lodówki, aby stężała. Frużelina wiśniowa: - 350 g wiśni świeżych lub mrożonych bez pestek - 2 łyżeczki żelatyny w proszku (8 g) - 3 łyżki cukru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Żelatynę w proszku zalać 4 łyżkami wody, odstawić do napęcznienia. W garnku wymieszać owoce z cukrem. Postawić na palniku i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Dodać cytrynę, wodę z mąką, dobrze wymieszać, zagotować i zdjąć z palnika. Napęczniałą żelatynę dodać do gorących owoców, wymieszać. Podgrzać na palniku do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzać do wrzenia. Zdjąć z palnika, pozostawić frużeliną do wystudzenia (nie pozwalamy jej stężeć). Na masę serową wyłożyć gęstniejącą wiśniową frużelinę, schłodzić w lodówce.
Rodzaj opakowania:Opakowanie
Kraj pochodzenia:Polska
Adres producenta:
Adres zwrotny:
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Wysyłka: 2020-04-03
Dostawa: 2020-04-06
Informacje o darmowej dostawie Sposoby dostawy Metody płatności
Dowiedz się więcej
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Jana z Kolna 36 Gdynia 81-351 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5