Jamar dżem truskawkowy obniżona zawartość cukru
Czy warto kupić produkt Dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukru*. Produkt pasteryzowany. *Obniżona zawartość cukru o co najmniej 38% w stosunku do dżemów o łącznej zawartości cukru 60 g na 100 g produktu marki Jamar?
Wiedza o produkcie jest ważna - sprawdź listę składników Jamar:
truskawki, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, cukier, substancja żelująca: pektyny, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany wapnia, substancja zagęszczająca: guma guar, Łączna zawartość cukru 34 g na 100 g produktu, Sporządzono z 40 g owoców na 100 g produktu
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu: |
---|---|
Energia | 613 kJ / 145 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 34 g |
- w tym cukry | 28 g |
Białko | |
Sól | 0,03 g |
Producent marki Jamar opisuje Dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukru*. Produkt pasteryzowany. *Obniżona zawartość cukru o co najmniej 38% w stosunku do dżemów o łącznej zawartości cukru 60 g na 100 g produktu tak:
pełny kawałków owoców, na wodzie ze źródeł jurajskich
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 0÷25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
inne produkty w kategorii dżemy