Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano HiPP Kółeczka orkiszowo-owsiane BIO? Sprawdź listę składników:
zmielone zboża (pełnoziarnista pszenica orkisz* 33%, kukurydza*, ryż*, pełnoziarnisty owies* 15%), witamina B1, *z rolnictwa ekologicznego
Producent marki Hipp opisuje Preparowane chrupki zbożowe dla niemowląt od 8. m-ca tak:
- 100% ekologicznych zbóż
- bez dodatku cukru* i soli**
- bez dodatku aromatów
Kółeczka orkiszowo-owsiane HiPP BIO zostały wytworzone wyłącznie z ekologicznych zbóż. Mają delikatny i naturalny smak, a dzięki lekkiej strukturze szybko rozpuszczają się w ustach dziecka. Okrągły kształt kółeczek sprawia, ze świetnie nadają się do nauki samodzielnego jedzenia. Kółeczka HiPP BIO to świetna przekąska dla dzieci oraz całej rodziny zarówno w domu, jak i w podróży.
*zawiera naturalnie występujące cukry
**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Niebezpieczeństwo zadławienia: nie podawaj, gdy dziecko leży. Chrupki powinny być spożywane wyłącznie pod opieką osoby dorosłej.
Zadbaj o regularną higienę jamy ustnej już od pojawienia się pierwszego ząbka. Przed użyciem upewnij się, że opakowanie pozostało nienaruszone.
HiPP
Preparowane chrupki zbożowe dla niemowląt od 8. m-ca.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - AT-BIO-501 rolnictwo UE/spoza UE
Przechowuj w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Po każdym użyciu szczelnie zamknij opakowanie.
Dzienna porcja to ok. 3-5 kółeczek dla dzieci od 8. miesiąca życia oraz 5-10 kółeczek dla niemowląt od 10. miesiąca, podawanych np. jako część drugiego śniadania lub podwieczorku. Zadbaj o zdrowy tryb życia swojego dziecka.
Torebka
Produkt UE
Wyprodukowano dla
HiPP Polska Sp. z o.o.,
ul. Giełdowa 1,
01-211 Warszawa
HiPP Polska Sp. z o.o.,
ul. Giełdowa 1,
01-211 Warszawa