Florpak Fasola kolorowa Mungo
Korzyści zdrowotne tej fasoli są dość imponujące, zawiera ona mnóstwo potasu, magnezu, kwasu foliowego, błonnika i witaminy B6.
Można wykorzystać ją do zrobienia pysznych zup, użyć zamiennie do cieciorki i przygotować z niej "falafel" - popularne danie kuchni arabskiej, ziarna fasoli Mungo idealnie nadają się do kiełkowania, a kiełki z niej stanowią źródło białka i cennych witamin. Kiełki są doskonałym komponentem sałatek, surówek, podawać je można także z ryżem, w zapiekankach, czy też jako dodatek do kanapek.
Chcesz dowiedzieć się więcej na temat produktu Fasola kolorowa Mungo firmy Florpak?
Tekst z pogrubioną czcionką, podkreślony.
W zakładzie konfekcjonuje się: pszenicę, kaszę jęczmienną, soję, migdały, orzechy ziemne i włoskie.
Producent marki Florpak opisuje Fasola kolorowa Mungo tak:
Korzyści zdrowotne tej fasoli są dość imponujące, zawiera ona mnóstwo potasu, magnezu, kwasu foliowego, błonnika i witaminy B6.
Można wykorzystać ją do zrobienia pysznych zup, użyć zamiennie do cieciorki i przygotować z niej "falafel" - popularne danie kuchni arabskiej, ziarna fasoli Mungo idealnie nadają się do kiełkowania, a kiełki z niej stanowią źródło białka i cennych witamin. Kiełki są doskonałym komponentem sałatek, surówek, podawać je można także z ryżem, w zapiekankach, czy też jako dodatek do kanapek.
* przed gotowaniem fasolę należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą
* fasolę moczymy od 10 do 12 godz. w proporcji: 4 porcje wody do 1 porcji fasoli
* czas gotowania (przybliżony): 60-90 min.
Torebka foliowa
Florpak Sp. z o.o.
ul. Kolejowa 92
05-092 Łomianki
Filia w Wojniczu
ul. Warszawska 29, 32-830 Wojnicz
Florpak Sp. z o.o.
ul. Warszawska 29
32-830 Wojnicz
inne produkty w kategorii suszone warzywa, nasiona, grzyby