Florpak Zupa wojnicka
Wyjątkowa kompozycja odpowiednio dobranych warzyw strączkowych z dodatkiem kaszy, którą można doprawić do smaku specjalnie skomponowaną mieszanką warzywną znajdującą się w środku opakowania. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i zdrowa. To ciekawy pomysł na obiad dostarczający energii do codziennych wyzwań.
Wypróbuj także inne nasze zupy:
śródziemnomorską, staropolską, bretońską, grecką, rzymską oraz polską
Na tej stronie znajdziesz przydatne informacje na temat produktu Zupa wojnicka firmy Florpak.
Jak powstał produkt Zupa wojnicka firmy Florpak - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
KASZA JĘCZMIENNA, soczewica zielona, groch żółty połówki, fasola biała jednolita, fasola Adzuki, fasola Mungo, soczewica brązowa, włoszczyzna (warzywa suszone w zmiennych proporcjach: marchew, cebula, pasternak, pietruszka, por)
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna (energia)- 1269kJ/302kcal
Tłuszcz- 1,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0,5g
Węglowodany- 41,0g
w tym cukry- 4,4g
Białko- 19,3g
*Sól- 0,015g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Tekst z pogrubioną czcionką, podkreślony.
Produkt zawiera: KASZĘ JĘCZMIENNĄ w swym składzie.
W zakładzie konfekcjonuje się: pszenicę, kaszę jęczmienną, soję, migdały, orzechy ziemne i włoskie.
Producent marki Florpak opisuje Zupa wojnicka tak:
Wyjątkowa kompozycja odpowiednio dobranych warzyw strączkowych z dodatkiem kaszy, którą można doprawić do smaku specjalnie skomponowaną mieszanką warzywną znajdującą się w środku opakowania. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i zdrowa. To ciekawy pomysł na obiad dostarczający energii do codziennych wyzwań.
Wypróbuj także inne nasze zupy:
śródziemnomorską, staropolską, bretońską, grecką, rzymską oraz polską
Zawartość torebki oprócz saszetki wypłukać. Następnie wszystkie składniki z wyjątkiem włoszczyzny wsypać do garnka, zalać wodą i moczyć przez 12 godz. Po namoczeniu odcedzamy i zalewamy wodą lub uprzednio przygotowanym bulionem, gotujemy ok. 1- 1,5 godz. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę, można zabielić zupę śmietaną oraz dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy według upodobania- majeranek, cząber, kolendra, czosnek, papryka, pieprz, sól. Smak będzie jeszcze bogatszy, jeśli do każdego talerza zupy dodamy łyżkę oliwy z oliwek i zieloną pietruszkę.
torebka foliowa
Florpak Sp. z o.o.
ul. Kolejowa 92, 05-092 Łomianki
Filia w Wojniczu
ul. Warszawska 29, 32-830 Wojnicz
Florpak Sp. z o.o.
ul. Warszawska 29,
32-830 Wojnicz
inne produkty w kategorii suszone warzywa, nasiona, grzyby