Florpak Zupa śródziemnomorska
Łatwa do przygotowania, bardzo smaczna i pożywna zupa, w skład której wchodzą bogate w wartości odżywcze warzywa strączkowe. Ciekawe połączenie składników dostarcza zupełnie nowych doznań smakowych. Składniki zupy śródziemnomorskiej, mogą nam posłużyć do zrobienia pasty kanapkowej, wystarczy ugotować zawartość, całość zmiksować, można dodać siemię lniane, posiekany koperek, przyprawić do smaku i pasta gotowa.
Wypróbuj także inne nasze zupy:
staropolską, wojnicką, bretońską, grecką, rzymską oraz polską
Chcesz dowiedzieć się więcej na temat produktu Zupa śródziemnomorska firmy Florpak?
Jak powstał produkt Zupa śródziemnomorska firmy Florpak - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
Fasola Piękny Jaś Karłowy, groch żółty połówki, fasola biała jednolita, fasola kolorowa, soczewica brązowa, soczewica zielona, fasola czarna, fasola Mungo, fasola Adzuki, fasola Red Kidney, cieciorka, włoszczyzna (warzywa suszone w zmiennych proporcjach: marchew, cebula, pasternak, pietruszka, por)
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna (energia)- 1233kJ/ 294kcal
Tłuszcz- 1,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0,4g
Węglowodany- 35,0g
w tym cukry- 5,6g
Białko- 20,9g
*Sól- 0,012g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Tekst z pogrubioną czcionką, podkreślony.
W zakładzie konfekcjonuje się: pszenicę, kaszę jęczmienną, soję, migdały, orzechy ziemne i włoskie.
Producent marki Florpak opisuje Zupa śródziemnomorska tak:
Łatwa do przygotowania, bardzo smaczna i pożywna zupa, w skład której wchodzą bogate w wartości odżywcze warzywa strączkowe. Ciekawe połączenie składników dostarcza zupełnie nowych doznań smakowych. Składniki zupy śródziemnomorskiej, mogą nam posłużyć do zrobienia pasty kanapkowej, wystarczy ugotować zawartość, całość zmiksować, można dodać siemię lniane, posiekany koperek, przyprawić do smaku i pasta gotowa.
Wypróbuj także inne nasze zupy:
staropolską, wojnicką, bretońską, grecką, rzymską oraz polską
Zawartość torebki oprócz saszetki z włoszczyzną wypłukać. Następnie wszystkie składniki z wyjątkiem włoszczyzny wsypać do garnka, zalać wodą i moczyć przez 12 godz. Po namoczeniu odcedzamy i zalewamy wodą lub uprzednio przygotowanym bulionem, gotujemy ok. 1-1,5 godz. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę, można zabielić zupę śmietaną oraz dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy według upodobania - majeranek, cząber, kolendra, czosnek, papryka, pieprz, sól. Smak będzie jeszcze bogatszy, jeśli do każdego talerza zupy dodamy łyżkę oliwy
z oliwek i zieloną pietruszkę.
torebka foliowa
Florpak Sp. z o.o.
ul. Kolejowa 92, 05-092 Łomianki
Filia w Wojniczu
ul. Warszawska 29, 32-830 Wojnicz
Florpak Sp. z o.o.
ul. Warszawska 29
32-830 Wojnicz
inne produkty w kategorii suszone warzywa, nasiona, grzyby