Jak powstał produkt Jogurt naturalny 2 % tłuszczu firmy Bakoma - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
mleko zagęszczone odtłuszczone, śmietanka, białka mleka, kultury bakterii jogurtowych
Producent marki Bakoma opisuje Jogurt naturalny 2 % tłuszczu tak:
Jogurt Islandzki swoją wyjątkową kremowość zawdzięcza temu, że jest wyprodukowany z dwa razy większej ilości mleka niż klasyczne jogurty. Dzięki temu jogurt islandzki ma wysoką zawartość białka, delikatny smak i wyjątkową kremową konsystencję. Doskonale smakuje z płatkami, musli, owocami lub miodem.
wyjątkowo kremowy, 22 g* białka, bardzo delikatny, idealna baza do sosów i dipów, *Zawartość białka w kubku 290 g
Bakoma
Jogurt naturalny 2 % tłuszczu.
Należy spożyć do: data i numer partii na wieczku.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C.
Pot