Alce Nero Kasza kuskus razowy BIO
Ekologiczny kuskus z PSZENICY durum Alce Nero wytwarzany jest wyłącznie w 100 % z włoskiej PSZENICY durum, uprawianej przez naszych rolników. Kuskus to typowe danie północnoafrykańskie, składające się z granulowanej semoliny z PSZENICY durum. Proces produkcji kuskusu Alce Nero obejmuje tradycyjne etapy przygotowania tego produktu, inspirowane sposobem, w jaki pierwotnie był on przygotowywany w domu przez kobiety z Afryki Północnej. Jest to mieszanina semoliny i wody, którą następnie poddaje się parowaniu i suszeniu gorącym powietrzem.
Czy warto kupić produkt Kasza kuskus razowy BIO marki Alce Nero?
Jak powstał produkt Kasza kuskus razowy BIO firmy Alce Nero - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
Pełnoziarnista semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość energetyczna - 1453 kJ/346 kcal
Tłuszcz - 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 66 g
wtym cukry - 1,9 g
Błonnik - 6,4 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
Producent marki Alce Nero opisuje Kasza kuskus razowy BIO tak:
Ekologiczny kuskus z PSZENICY durum Alce Nero wytwarzany jest wyłącznie w 100 % z włoskiej PSZENICY durum, uprawianej przez naszych rolników. Kuskus to typowe danie północnoafrykańskie, składające się z granulowanej semoliny z PSZENICY durum. Proces produkcji kuskusu Alce Nero obejmuje tradycyjne etapy przygotowania tego produktu, inspirowane sposobem, w jaki pierwotnie był on przygotowywany w domu przez kobiety z Afryki Północnej. Jest to mieszanina semoliny i wody, którą następnie poddaje się parowaniu i suszeniu gorącym powietrzem.
inne produkty w kategorii kasza