Wiedza o produkcie jest ważna - sprawdź listę składników Winiary:
Kasza: bulgur z pszenicy durum, Sos cukinia i szpinak: suszone warzywa 29,2% (cukinia 14,8%, szpinak 10,2%, czosnek 4,2%), sól, pełne mleko w proszku, śmietanka w proszku (z mleka), skrobia kukurydziana, zioła 4,0% (tymianek 1,7%, liść pietruszki, szczypiorek), skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdży, przyprawy (gałka muszkatołowa, pieprz czarny), kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy, aromat
Producent marki Winiary opisuje Kasza bulgur z sosem z cukinią i szpinakiem tak:
Poznaj nowości od Winiary. Teraz, dzięki Kaszotto Winiary, przygotujesz pełne danie z kaszy ze specjalnie skomponowanym i kremowym sosem, bogatym w pyszne warzywa, sery lub grzyby.
Wysuszony i zmielony szpinak z cukinią, doprawione czosnkiem, tymiankiem i pieprzem oraz kasza bulgur. Kaszotto Cukinia i Szpinak Winiary to idealna propozycja zarówno na codzienny obiad, jak i danie na specjalne okazje.
inspiracje prosto z targu, bulgur w sosie z zielonych warzyw, źródło białka
Winiary
Kasza bulgur z sosem z cukinią i szpinakiem.
Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania energia 1224 kJ 290 kcal 15%*
W 100 g: 422 kJ/100 kcal
masa netto: 230 g (200 g e + 30 g e)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodaj:
200 g kurczaka
10 g szczypiorku
i łyżkę masła
do smaku
Łatwo przygotujesz:
25 min.
1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju przez około 5 min.
2. Dolej 700 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość obu saszetek, dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 10 min, od czasu do czasu mieszając.
3. Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła i 10 g posiekanego świeżego szczypiorku. Wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min.
Karton
NESTLÉ POLSKA S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa