Jak powstał produkt Żurek. Zupa instant firmy Winiary - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
skrobia ziemniaczana, suszone warzywa (ziemniak, cebula 2,6 %, czosnek 1,7 %, chrzan), sól, maltodekstryna, mąka żytnia 7,9 %, pełne mleko w proszku, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty (z pszenicą), kwas (kwas cytrynowy), zioła, wędzony tłuszcz wieprzowy, ekstrakt drożdży, przyprawy, fermentowane białko pszenne
Producent marki Winiary opisuje Żurek. Zupa instant tak:
obiad na każdą kieszeń
Winiary
Żurek. Zupa instant.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.
Sposób przyrządzenia:
2-3 płaskie łyżeczki (11 g) produktu zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.
Ubicie produktu jest naturalnym procesem w wyniku transportu.
Przed każdym użyciem rekomendujemy przemieszać produkt w opakowaniu.
Pot