Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Kasza pęczak z buraczkowym sosem marki Winiary:
Kasza: pęczak jęczmienny, Sos buraczkowy: suszone warzywa 32,6% (burak 29,2%, cebula 2,4%, czosnek 1,0%), zagęszczony sok z buraka 16,7%, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, sól, aromaty (z pszenicą), zioła (liść pietruszki, majeranek), ekstrakt drożdży, cukier, olej słonecznikowy, przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy)
Producent marki Winiary opisuje Kasza pęczak z buraczkowym sosem tak:
Poznaj nowości od Winiary. Teraz, dzięki Kaszotto Winiary, przygotujesz pełne danie z kaszy ze specjalnie skomponowanym i kremowym sosem, bogatym w pyszne warzywa, sery lub grzyby.
Połączenie pęczaku z soczystymi buraczkami w Kaszotto Buraczkowym Winiary nasyci podniebienie każdego smakosza. Wystarczy dodać masło i już można delektować się pysznym posiłkiem. Sprawdź sam i zaskocz bliskich unikalnym, pełnym daniem na bazie kaszy!
inspiracje prosto z targu, pęczak w kremowym sosie, kasza z warmińskich upraw
Winiary
Kasza pęczak z buraczkowym sosem.
Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania energia 1029 kJ 244 kcal 12%*
W 100 g: 353 kJ/84 kcal
Masa netto: 248 g (200 g e + 48 g e)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodaj:
łyżkę masła
do smaku
Łatwo przygotujesz:
35 min.
1. Wklej do garnka 900 ml zimnej wody, wsyp zawartość saszetki z kaszą i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu mieszając.
2. Dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5 min, od czasu do czasu mieszając.
3. Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min. Możesz posypać posiekaną natką pietruszki.
Karton
NESTLÉ POLSKA S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa