Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Zupa instant Chłodnik ogórkowy marki Winiary:
suszone warzywa 24,4% (czosnek, szpinak, ogórek kwaszony 3,6%), cukier, sól, skrobia ziemniaczana, odtłuszczone mleko w proszku, zioła (liść pietruszki, szczypiorek, koperek 0,8%), skrobia kukurydziana, pieprz czarny, kwas (kwas cytrynowy), aromaty, olej słonecznikowy
Producent marki Winiary opisuje Zupa instant Chłodnik ogórkowy tak:
smaki lata
Winiary
Zupa instant Chłodnik ogórkowy
W porcji 273 g energia 556 kJ 132 kcal 7%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 204 kJ / 48 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lista zakupów
- jogurt naturalny 500 ml
- 1/2 zielonego ogórka 150 g
- ser twarogowy chudy 100 g
- świeży koperek 5 g
Sposób przygotowania
4 porcje
1. Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, dobrze wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
2. Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę. Koperek posiekaj drobno.
3. Do 500 ml jogurtu dodaj ostudzona zupę oraz pokrojony ogórek i koperek. Całość dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Podawaj z pokrojonym w kostkę serem twarogowym
Saszetka
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa